Hvad består undervisning konkret af

Det ville være så bekvemt om jeg arbejdede efter en præcis indholdsfortegnelse. Det ville lette markedsføringen, da jeg kunne fokusere på, hvad jeg tilbyder, hvad det koster og hvad I får for pengene. Hvis det er et sådant regnestykke, du søger, skal du selvfølgelig have det. Ingen ønsker at investere i ukendte faktorer… heller ikke jeg!

Min pointe er blot, at der alt for ofte er fokus på resultatet, men ikke vejen derhen; eleverne, hvad end det er telefonrådgivere i patientforeninger, ansatte på bo centre for udviklingshæmmede eller studerende på landets sundhedsskoler, efterspørger konkrete råd og resultater uden tilsyneladende at acceptere præmissen om, at der er lige så mange seksuelle fortællinger, som der er individer.

Farvel til “apparatsfejlmodellen”

Vi skal gribe mennesket bag den seksuelle udfordring

Jeg leverer gerne viden, der er baseret på fakta og som kan sættes i ”kasser og systemer” og dermed anvendes praktisk i det daglige arbejde, men jeg insisterer på også at udfordre den slaviske tankegang.
Vi må bevæge os væk fra ”apparatfejlsmodellen” og i stedet forsøge at begribe mennesket bag den seksuelle udfordring. Det kan umiddelbart lyde banalt, men tro mig på mine ord; det er her vi som fagpersoner først virkelig bliver udfordret på vores arbejde, hvad end vi træder ind i undervisningen som seksualunderviser, seksualvejleder, sexolog eller i andet ærindet.

Ingen har patent på sandheden for ingen kan se det ”hele billede” – heller ikke jeg – så hvad end jeg afholder korte seminarer eller længerevarende kurser, hvad end jeg arbejder med erfarne eller nyuddannede fagfolk, hvad end jeg kører efter stram undervisningsplan eller inviterer til frie diskussioner, vil resultatet hver gang afspejle netop det, den enkelte person selv investerer i at forstå mennesket bag diagnosen.

Der er kurser under udvikling. Det gælder både meget korte og længere varende. Ligeledes vil der komme kursus for såvel private – som til sundhedsfaglige personer.

Datoer og nærmere om indhold senere