Hvad består undervisning konkret af

Det ville være så bekvemt om jeg arbejdede efter en præcis indholdsfortegnelse. Det ville lette markedsføringen, da jeg kunne fokusere på, hvad jeg tilbyder, hvad det koster og hvad I får for pengene. Hvis det er et sådant regnestykke, du søger, skal du selvfølgelig have det. Ingen ønsker at investere i ukendte faktorer… heller ikke jeg!

Min pointe er blot, at der alt for ofte er fokus på resultatet, men ikke vejen derhen; eleverne, hvad end det er telefonrådgivere i patientforeninger, ansatte på bo centre for udviklingshæmmede eller studerende på landets sundhedsskoler, efterspørger konkrete råd og resultater uden tilsyneladende at acceptere præmissen om, at der er lige så mange seksuelle fortællinger, som der er individer.

Jeg leverer gerne viden, der er baseret på fakta og som kan sættes i ”kasser og systemer” og dermed anvendes praktisk i det daglige arbejde, men jeg insisterer på også at udfordre den slaviske tankegang.


Vi må bevæge os væk fra ”apparatfejlsmodellen” og i stedet forsøge at begribe mennesket bag den seksuelle udfordring.
Det kan umiddelbart lyde banalt, men tro mig på mine ord; det er her vi som fagpersoner først virkelig bliver udfordret på vores arbejde, hvad end vi træder ind i undervisningen som seksualunderviser, seksualvejleder, sexolog eller i andet ærindet.

Ingen har patent på sandheden for ingen kan se det ”hele billede” – heller ikke jeg – så hvad end jeg afholder korte seminarer eller længerevarende kurser, hvad end jeg arbejder med erfarne eller nyuddannede fagfolk, hvad end jeg kører efter stram undervisningsplan eller inviterer til frie diskussioner, vil resultatet hver gang afspejle netop det, den enkelte person selv investerer i at forstå mennesket bag diagnosen.

Karsten Løt, Helge Myrup, Charlotte Englund fra Seksualvejlederuddannelsens lederstab.
Helle underviste på Seksualvejlederuddannnelsen i maj 2013 i seksuelle hjælpemidler og udviste stor kompetance og indsigt i de forskellige hjælpemidlers funktion og deres fordele og ulemper i forhold til funktionsnedsættelser af forskellig art.
Samtidig har Helle et betryggende øje for kvalitetskrav samt indholdsstofferne i hjælpemidler og kunne vejlede i forhold til, hvilke hjælpemidler, der ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Dansk Narkolepsiforening – afholdt foredrag i 2010
Et super godt foredrag med udgangspunkt i det hele menneskes fysiske og psykiske sider i forhold til sex og samliv – med inddragelse af aspekter ved det at have narkolepsi (enkronisk søvnsygdom).

Godt forarbejde fra Helles side. Det var dejligt at have følelsen af, at hun ikke bare lirede et standardforedrag af. Hun var lyttende og fleksibel uden at tabe fokus.

Sex blev hurtigt et helt naturligt emne, som der blev snakket meget og åbent om blandt de deltagende på en rigtig god måde.
Eneste minus var tiden; vi kunne have brugt hele dagen.