Sex, intimitet & livskvalitet

Sex, intimitet og livkvalitet mener mange danskere iflg. diverse folkeundersøgelser er både forbundne og meget vigtige.
Alligevel kan det være vanskeligt at tage hul på samtalen om et haltende sexliv. Både med partneren og med de sundhedsprofessionelle.

“Hjernesagen” sætter fokus på sex og intimitet efter en hjerneskade.

Du kan her læse artiklen i deres medlemsblad “Hjernesagen”. Bl.a. omtales en dokumentarfilm, Tilbage på sporet, hvor man følger hovedperson, Birger Kjærbye, fortælle om sine problemer. Ikke mindst omkring potensen, der uomtvisteligt fylder meget i forhold til den typiske mands selvopfattelse og selv var ved at koste ham parforholdet.

En ond spiral kan opstå,

hvor mentale og fysiske problemer efter en hjerneskade påvirker det seksuelle liv. Det haltende sexliv nærer frustrationer og afmagt i forholdet. Det skaber grobund for misforståelser, skyldfølelse og dårlig samvittighed. Kommunikation i form af kropskontakt aftager. Små kys forsvinder, det tætte kram, modet til at ligge tæt i ”ske” og så fremdeles.

Læs også mit indlæg: Samtalen om sex kan være svær

Den onde spiral skal bremses og det kan den blive gennem professionelle samtaler.

sex og intimitet

Dels kan egen læge henvise til sexologiske klinikker flere steder i landet, herunder Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital. Her møder man dygtige sexologer, der kan gå ind i samtalen om både de fysiske, følelsesmæssige og parforholdsmæssige problemer.
Attraktivt er det også, at behandlingen er gratis, betalt over skattebilletten. Bagsiden af den medalje er så desværre lange ventetider, der i et i forvejen presset parforhold kan bringe mere ”brande til bålet”.

Samtaler om sex og intimitet

Ved den privatpraktiserende sexolog er der sjældent lange ventelister og står man i problemer ”til halsen”, er det min erfaring, at egenbetalingen bliver sekundær. Selv modtager jeg klienter UDEN henvisning fra lægen.
Plagede mænd og kvinder der behøver hjælp nu… lige nu!  Sexologisk rådgivning og samtaleterapi

Henvisning eller ej ændrer ikke på, at jeg insisterer på at tilbyde rådgivning med en høj faglig kvalitet. Det betyder også, at hvor jeg vurderer det nødvendigt, anbefaler jeg altid at lægen kommer med på råd. Det manglede bare…
Mit mantra er, at jo bedre vi i sundhedssektoren bliver til at arbejde tværfagligt, jo bedre er patienten hjulpet!