Når dit eller din partners sexliv udfordres

Når det seksuelle (sam)liv udfordres, kan det være rart at tale med en, der lytter og forstår. Du er altid velkommen til en afklarende og ganske uforpligtende samtale med mig.

Måske har du brug for praktisk viden for bedst muligt at støtte op omkring en situation, hvor et givent hjælpemiddel nu bliver en konkret og synlig del af sexlivet.
Måske har du brug for at vende frustration og ærgrelse over at livet ikke gik som håbet; at du som partner ikke oplever ”sex blive bedre med årene” og måske går du med tanken om, hvor vidt du (eller den bedre halvdel) kan ”tillade” brugen af et seksualhjælpemiddel som resultat af svigtende evner og lyst.

Hvad er en udfordring?

Når din eller din partsner seksualitet udfordres

Ikke alle udfordringer opstår pludseligt i (seksuel)livet. Måske bærer du på et (u)synligt handicap, der livet igennem sætter dig fysisk eller psykisk på prøve, når du forsøger at dæmme op for et aktivt sexliv. En fast følgesven igennem livets faser fra barn til voksen. Udfordringer man ganske vist lever med… men ikke nødvendigvis trives i.

Andre udfordringer sker uventet. Måske endda på et øjeblik! Her rives man brutalt ud af det liv, der allerede leves. Intet vil mere være som det plejer. Heller ikke i forhold til kærlighed og seksualitet.

Seksualprodukter er langt fra obligatoriske for et godt sexliv. Omvendt findes der på markedet gode produkter, som vitterlig kan bidrage til at sexlivet fortsat kan være en aktiv og dejlig del af livet.

Lad mig guide dig gennem relevante muligheder. Med udgangspunkt i dine ønsker og behov og med respekt for den du er og det liv, du har valgt at leve.

Behøver jeg en henvisning fra lægen.

Du behøver ingen henvisning fra læge for at modtage hjælp hos mig som sexologisk rådgiver og hjælpemiddelskonsulent.
Udfordringer i sex- og samlivet er sjældent behagelige at tale med praktiserende læge og det har jeg fuld forståelse for.

Du behøver således ikke at starte ved egen læge, men kan uden videre søge rådgivning direkte hos mig. Omvendt kan der under vores samtale fremkomme helbreds oplysninger, jeg på det kraftigste vil anbefale dig at få yderligere udredt ved læge. Dit velbefindende ligger mig meget på sinde, hvorfor en løsning aldrig bør være at symptombehandle på en årsag, der ikke tilstrækkeligt afdækket.

Som professionel er det vigtig at kende sine grænser og vide, at man ikke ved alt. Jeg er selv på vagt over for behandlere, der har løsningen på et hvert tænkeligt problem. Jeg er ikke klinisk uddannet og vil derfor aldrig være i stand til at stille nogen diagnoser. Det bør man altid lade lægefaglige personer om.

Som selvstændig rådgiver og hjælpemiddelkonsulent har jeg ingen overenskomst med den offentlige sygesikring, hvorfor der hos mig vil være en egenbetaling. Penge givet godt ud, for når du er klar til at hjælpe dig selv hen imod øget seksuel sundhed og trivsel, kan jeg tilbyde sober bistand, der skaber resultater.

Hvorledes jeg som hjælpemiddelskonsulent kan hjælpe?

Der kan være mange – og meget private – årsager til, at du ønsker at investere i et intim- eller seksualprodukt. Her er blot en håndfuld;

♦ Måske har du nok interesse i at købe, men ikke i at dele denne samtale med personer tæt omkring dig. Hos mig kan du indkøbe anonymt. Her kan du stille de spørgsmål, du måske nok ønsker svar på, men ikke ønsker noget sted bliver ført til protokol.

♦ Måske er du i et behandlingsforløb ved læge eller anden behandler og herigennem blevet anbefalet at investere i et konkret hjælpemiddel i forhold til en given diagnose. Her hjælper jeg gerne med både hjemkøb og brugervejledning på det specifikke produkt.

♦ Måske søger du i stedet en præsentation af flere produktmuligheder inden for samme behandling. Som uafhængig hjælpemiddelskonsulent kan jeg tilbyde dig en uvildig og opdateret rådgivning på området.

♦ Måske er tanken om et hjælpemiddel i forbindelse med seksuel habitus forbundet med så stort et nederlag, at du gennem vores samtaler snarere ønsker hjælp til mentalt at kunne forliges med dette.

♦ Måske du allerede i et samtaleforløb med klinisk sexolog har fået fremvist et seksualprodukt, der vurderes at kunne hjælpe dig i forhold til en given diagnose. Lad mig hjælpe dig med at omsætte generel viden til konkret indkøb; guide dig frem til et godt valg i forhold til netop din situation og økonomiske formåen.

♦ Måske ønsker du hjælp til, hvor og hvordan du ved kommunen kan ansøge om økonomisk tilskud til et given hjælpemiddel. Jeg hjælper dig gerne, hvor jeg kan.

♦ Måske har du haft besøg af seksualvejleder, sexterapeut o.a. og set på seksualprodukter i massevis. Det kan have været inspirerende, forvirrende eller frustrerende, for hvor skal man starte og hvor skal man begynde?
Hvis et seksualhjælpemiddel er godt, er to så bedre? Skal man tage ”ja-hatten” på eller snarere ”lade pungen blive i lommen” og i stedet tænke sig om to gange? Sammen kan vi skabe klarhed over drømme og realistiske mål, hvad end du er bruger eller pårørende til denne.