Hvordan styrkes seksualiteten hos både bruger og pårørende

Hvorledes kan jeg som hjælpemiddelskonsulent hjælpe?
Der kan være mange årsager til, at man ønsker at investere i et intim- eller seksualprodukt. Du kan have dine helt personlige grunde, som kun du kender til og det er helt okay; for nogen er det sexlegetøj i en anden indpakning og måske derfor usømmeligt, for andre er det tegn på nederlag og derfor uinteressant overhovedet at afprøve. Heldigvis er langt de fleste åbne for at det rette seksuelle hjælpemiddel bidrager til ganske meget mere end synligt for øjet.


“Jeg har fået anbefalet at købe et bestemt type hjælpemiddel, men overvældes af de mange valgmuligheder på nettet?”

Jeg kalder det ”fra tabu til trivsel” og håber også at se dig i Center for Personlig Trivsel. 

bruger og pårørende

Behandling og rehabilitering
Måske er du i et behandlingsforløb ved læge eller anden behandler og her igennem blevet anbefalet at investere i et konkret hjælpemiddel. Hvis ikke allerede det findes i Center for Personlig Trivsel, er jeg dig behjælpelig med hjemkøb, brugervejledning etc. 

Måske har du sammen med sexolog på afdelingen fået fremvist flere egnede seksualprodukter, der vurderes at kunne hjælpe dig i forhold til en given diagnose, men skal det så være det ene frem for det andet? Jeg kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige produkt til netop dig.

 

Handicap og habilitering
Ikke alle udfordringer opstår pludseligt i (seksuel)livet. Måske bærer du på et (u)synligt handicap, der livet igennem har sat dig fysisk eller psykisk på prøve, når du forsøger at dæmme op for et aktivt sexliv. Der findes heldigvis efterhånden mange gode produkter på markedet, som kan bidrage til at gøre sexlivet sjovere. Du kan allerede finde en stor del af dem i Center for Personlig Trivsel og dem vi ikke har, bestiller vi gerne hjem til dig.

Måske er du tilknyttet en institution og har den vej igennem haft med seksualvejleder. Måske har I sammen fundet frem til et godt produkt for dig eller måske ønsker I at besøge Center for Personlig Trivsel for at blive inspireret. I skal under alle omstændigheder være hjertelig velkomne.


Pårørende er også vedrørende
Når talen falder på hjælpemidler, kan der være en tendens til fokusere på brugeren alene. Hos Center for Personlig Trivsel er vi meget opmærksomme på relationer, hvad end der er tale om forældre, der må tage beslutninger på vegne af udviklingshæmmet søn eller datter eller en nuværende/kommende livspartner. Når (seksual)livet påvirkes for brugeren, spreder det sig som ringe i vandet til de nære relationer.


“Min mand har gigt i hofterne, så det er svært at nyde sex sammen. Findes der mon noget, vi kan bruge for at gøre det nemmere?”

I Center for Personlig Trivsel er du velkommen til afklarende og ganske uforpligtende samtale over en kop kaffe. Måske har du brug for viden for bedst muligt at støtte op omkring situationen, nu hvor et givent hjælpemiddel bliver en konkret og synlig del af sexlivet. Måske har du brug for at vende frustration og ærgrelse over at livet ikke gik som håbet; at du som partner ikke oplever ”sex blive bedre med årene” og måske går du med tanken om, hvor vidt du kan ”tillade” dig selv at benytte f.eks. en dildo som resultat af mandens svigtende rejsning.     

Kort sagt; Når jeg siger ”fra tabu til trivsel”, så tænker jeg også på de pårørende, der frivilligt eller ufrivilligt berøres og jeg ved, at der ikke er en’ rigtig løsning. Som mennesker er vi meget forskellige – også når vi stilles over for samme udfordringer – så uanset bevæggrund kan du trygt henvende dig i Center for Personlig trivsel, når du ønsker professionel rådgivning.